
Kolumbia Decaf de Caña
14,00 € – 43,00 €
Kofeiinivaba kohv
regioon: Huila
araabikad:
castillo, caturra, colombia
töötlusviis: kofeiinivaba, suhkruroo protsess*kasvamisekõrgus: 1400 - 2000 masl
saagi korje: oktoober - detsember
See kofeiinivaba kohvi tootmise protsess kasutab looduslikult esinevat ühendit etüülatsetaati (EA), et kohvist kofeiin eemaldada. Seda nimetatakse sageli suhkruroo-kofeiinivabaks, kuna selles protsessis kasutatav EA on saadud melassist (suhkrutootmise kõrvalsaadus). Kuna EA on looduslik ühend, märgistatakse see protsess kui „looduslikult kofeiinivaba“.
EA-meetod on suhteliselt lihtne. Kohvioad niisutatakse veega ja lastakse läbi nende EA-d. EA seondub ubades oleva kofeiiniga ning eemaldab selle, jättes suurema osa teistest maitseühenditest alles. Kui soovitud kofeiinitase on saavutatud, eemaldatakse ubade pinnale jäänud EA aurutamise teel.
EA-meetod on suhteliselt lihtne. Kohvioad niisutatakse veega ja lastakse läbi nende EA-d. EA seondub ubades oleva kofeiiniga ning eemaldab selle, jättes suurema osa teistest maitseühenditest alles. Kui soovitud kofeiinitase on saavutatud, eemaldatakse ubade pinnale jäänud EA aurutamise teel.